HOPA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ’NDE GENEL KURUL TOPLANDI

HABERLER

HOPA SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ’NDE GENEL KURUL TOPLANDI için yorumlar kapalı Ocak 24, 2024 /

Sınırlı Sorumlu Hopa Su Ürünleri Kooperatifi Genel Kurul toplantısı düzenledi.
S.S Hopa Su Ürünleri Kooperatifi’nin Genel Kurul toplantısı yapılarak kongre düzenlendi. Başkan Zafer Öztürk ve ekibi güven tazeledi.
Seçim sonrası açıklama yapan Başkan Öztürk, “On altı yıldır bu görevi sürdürmekteyim. Elimden geldiğince kooperatif ortaklığımıza verimli olmaya çalıştım. Çalışmalarımız kolektif bir şekilde gerçekleşiyor. Sadece yönetim kurulu bazında çalışma yapmıyoruz. Dostlarımızla, arkadaşlarımızla, iş bilen kişilerle oturup, tartışıp, paylaşıyoruz. Yapılması gereken projelerimizi sunuyoruz, el birliğiyle yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Hopa’da bulunan balıkçı barınağı için 01.11.2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan on yıllığına, yılda on sekiz bin lira bedelle kiraladık. Yönetimimiz 4 yıl faaliyet yürütüyor. Bugün 2021-22-23-24 yılları genel kurulumuzu yapmış bulunduk. Üyelerimizin çoğunluğu katılıp, oy birliği ile kararlar alındı” diyerek kooperatif tüzüğünün 9’uncu ve 21’inci maddesi kapsamında 39 kişinin üyelikten çıkarılma kararı alındığını, bu kişilerin artık balıkçılık faaliyetleri yürütmediğini ya da farklı şehirlere taşındığını açıklayarak üyelikten çıkarılan kişilere ilerleyen günlerde kararın tebliğ edileceğini belirtti.
Diğer taraftan balıkçı damları dedikleri kayıkhaneler için görsel projesini hazırladıklarını, barınağı Hopa Belediye’sinin mücavir alan sınırları içerisine aldırdıklarını açıklayan Öztürk, “Belediye meclisinden onay alındı, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na gönderilip onay geldikten sonra projelerimiz Ulaştırma Alt Yapı Bölge Müdürlüğünce onaylatılıp daha sonradan belediye ilçe imar planına işlenip yapılarımızı inşallah yapacağız. Amacımız bir an önce kayıkhaneleri yapıp mağdur olan üyelerimiz kayıklarını içine alıp rahat etmelerini sağlamaktır. Bunun yanında dışarıdan gelecek büyük balıkçılar içinde rıhtımlar ayrılmış durumda. Alt Yapılar Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne, bulunan 140 metrelik ana mendereği 60 metre daha uzatma talebinde bulunduk. Talebimiz olumlu karşılandı. O menderek de 60 m daha uzanarak büyük balıkçılara hizmet vermek için kullanılacak” dedi.

Ayrıca doğu tarafındaki küçük mendereğin arkasında 60 metre iskele rıhtımı talebinde bulunduklarını belirten Öztürk, “Talebimizin amacı da şu; hamsi avcılığı burada yapılıyor. Türkiye’nin her tarafında kabotaj dâhilindeki bütün tekneler buraya gelip avcılık yapıyor. Dökme olarak fabrikalara giden hamsi, hamsi suyu, kanlı suyu, yağlı suyu denizlere dökülüyor ve çevre kirliliği yaratıyor. Liman içini pisletiyor. Biz bunu dışarı alalım, dışarda boşaltalım. Akıntılar bunu dağıtır pislik kaybolur. Yani liman içerisini temiz tutmak için. Liman içinde olduğu zaman küçük tekneler yağ salıyor, pislik hat safhada, çevreyi rahatsız edecek koku oluşuyor. Bu yüzden dışarı almaya çalıştık” ifadelerini kullanarak kooperatifin genel hatlarına dair bilgiler verdi.
Kooperatifin 180 tane üyesi olduğunu, şu anda yapılacak kayıkhane sayının ise 206 adet olduğunu söyleyen Öztürk, “Biz ihtiyaca binaen barınak yapıyoruz. Fazla yapıp da balıkçı olmayan, harici kişileri de katmak istemiyoruz. Fiili balıkçılık faaliyetini sürdüren kişiler olur ise gerçekten balıkçı ise kooperatifimize başvururlar, değerlendirmeye alırız. Aksi halde keyif amaçlı bize başvuru olursa kesinlikle kabul etmeyeceğiz” dedi ve yapılacak kayıkhaneler için mühendislere proje hazırlattıklarını, şu anki fiyatın 60 bin lira olduğunu fakat Bakanlıktan onay alınana kadar fiyatlarda bir artış olur ise onu da mecburen üyelere tebliğ edip o fiyattan işlemleri yaptıracaklarını belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Comments are closed.